opc_loader

AT2-Ondershoudsalarm 

Tot dusverre voorzag de norm in het gebruik van een centraal meldsysteem (meldpaneel) alleen noodverlichtingssystemen met centrale batterijsystemen (CPS / LPS).
Dit meldingsapparaat moet zo worden geïnstalleerd dat het goed kan worden bewaakt door het verantwoordelijke personeel van de operator. Volgens DIN VDE V 0108-100-1 moeten armaturen met afzonderlijke batterijen echter ook worden uitgerust met een automatisch testsysteem. Volgens DIN VDE V 0108-100-1: 2018-12 is het gebruik van armaturen met afzonderlijke batterijen zonder automatisch testsysteem niet langer toegestaan.
 

Het evenredigheidsbeginsel moet echter worden gerespecteerd. Aangezien niet is vastgelegd vanaf welk aantal armaturen een centraal registratiekantoor verplicht is, moet met name de behoefte aan kleinere objecten worden besproken. Als het aantal armaturen klein is en de noodzaak om de werking van de batterij tijdens uitvaltijden te blokkeren niet vereist is, is er een adequaat standaardconform alternatief dat de markt klaar heeft: armaturen met een verdere signaalzender, die naast een optisch signaal als de armatuur defect is geeft een akoestisch signaal af.

Zo wordt een defecte lamp direct herkend en zijn snelle reparatie en veiligheid gegarandeerd. AT2-technologie als standaardconform alternatief voor kleinere objecten De AT2-functie heeft als voordeel dat veiligheids- en vluchtwegarmaturen niet alleen de aandacht trekken bij een kritieke storing, maar ook akoestisch. Dit bespaart niet alleen tijd, deze automatisering brengt ook meer veiligheid in het gebouw